Aanmelden of een vraag stellen?
Met het handige aanmeldformulier
Telefonisch: 020 6184952
Per e-mail: aanmelding.amw@combiwel.nl

Soms weet je even niet meer hoe je verder kan. Je ziet geen oplossingen meer voor een probleem of je gevoelens. En in je omgeving zijn geen vrienden of familieleden die je kunnen helpen. Op dat moment kan een maatschappelijk werker met je meedenken en je ondersteunen. Die steun kan voor korte tijd zijn en soms voor langere tijd. Onze ondersteuning is er op gericht om jou je zelfvertrouwen terug te geven. Zo kom je sterker te staan. Ontdekken we dat we je problemen niet goed samen op kunnen lossen, dan helpen we je met het vinden van de juiste hulp of ondersteuning bij anderen.

Sociale contacten en activiteiten

sociale contacten vrolijke mensen aan een tafel

Sociale contacten begint met het ontmoeten van mensen. Zingeving, interesse en activiteiten helpen om je contacten aan te gaan of uit te breiden. Soms lukt het niet of voel jij je niet begrepen of wil je ze niet lastig vallen met je gevoelens of problemen. Ziekte, verlies van werk of financiële problemen kunnen ook veel effect op je sociale leven hebben. Het maatschappelijk werk kan je adviseren en ondersteunen hiermee om te gaan. We helpen je om je sociale contacten uit te breiden. Er zijn in je buurt veel activiteiten die iets kunnen betekenen.

Klik hier voor ons boekje met activiteiten en trainingen in het voorjaar 2020

Stel uw vraag met ons aanmeldformulier.

Relaties

Als je vastloopt in je relatie(s) of je weet niet hoe je om moet gaan met conflicten dan is het prettig om bij iemand je hart te luchten. Een luisterend oor met wie je de zaken op een rij kan zetten. Iemand die er is voor jou. Die vind je bij ons maatschappelijk werk. We kunnen je ondersteunen en je helpen om sterker te staan en keuzes te maken.

We bieden ook trainingen om sterker te staan of beter om te gaan met stress:

  • Sterk: Voor vrouwen die te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag en beter voor zichzelf willen opkomen. In samenwerking met de Blijfgroep.
  • Opkomen voor jezelf: Voor mensen die willen leren om beter voor zichzelf op te komen, en zich meer op hun gemak willen voelen bij andere mensen. In 8 bijeenkomsten.
  • Omgaan met stress: Met stress leren omgaan in 4 bijeenkomsten. Voor iedereen van 18 jaar en ouder. In samenwerking met PuntP.
  • Eenzaamheid, nader beschouwd: Het doel van deze informatie bijeenkomst is om inzicht te krijgen in het thema eenzaamheid, en is bedoeld voor alle geïnteresseerde buurtbewoners.

Maak gebruik van ons handige aanmeldformulier.

Gezondheid

gezondheid man aan tafel met koffie en de krant

Heb jij blijvende gezondheidsbeperkingen? En zoek je passende ondersteuning? Of wil je ook zo lang mogelijk zelfstandig en gezond ouder worden? Maatschappelijk werk geeft advies, ondersteuning op het gebied van welzijn, zorg en andere levensgebieden zoals huisvesting en financiën. We werken hierin nauw samen met verschillende organisaties. Soms is het ook goed om anderen te ontmoeten voor herkenning, troost of steun.

Maak gebruik van ons handige aanmeldformulier

Ondersteuning bij administratie

mevrouw met een informatieve houding

Heb jij moeite om overzicht te houden op jouw administratie? Vind je het moeilijk om hoofd- en bijzaken te scheiden? We bieden op maat ondersteuning.Heb je een korte vraag? Bezoek dan een van de inloopspreekuren. Klik hier voor meer informatie

Heb je vaker een korte vraag? Dan heb je misschien langdurig moeite om orde en overzicht te houden. Dan kunnen we je beter helpen via de administratiesalon. Meld je aan via de contactadressen of via de inloop. Dan heb je een aanmeldingsgesprek met een medewerker die met jou een plan maakt hoe je weer grip kunt krijgen op je administratie. Ook kunnen wij betrokkenen in je omgeving instrueren en coachen je hierbij te helpen.

Lukt het niet om naar een administratiesalon te komen en ontbreekt het netwerk, dan gaan we met jou op zoek naar een vrijwilliger die regelmatig bij je thuis komt om orde en overzicht op administratie te houden. Zolang er geen vrijwilliger is maakt de medewerker afspraken voor huisbezoek.

Zijn er meerdere vraagstukken naast de administratie dan maakt de medewerker met jou een intensiever plan.

Ben je mantelzorger? En heb je naast de zorg voor je dierbare ook moeite met je administratie en minder mogelijkheid om van huis te gaan? Dan heb je bij ons voorrang in het zoeken naar passende ondersteuning. Klik hier voor meer informatie

CONTACT

Neem voor meer informatie of antwoord op je vragen contact met ons op

WIST JE DAT …

… de administratiesalon meer is dan hulp bij administratie?
Bij een administratiesalon ontmoet je andere bewoners met dezelfde vraag en ontdek je dat je echt niet de enige bent. En je kunt van elkaar ook tips en trucs leren: Erg stimulerend!

Wil je de beste website ervaring? Accepteer dan onze cookies. Ben je per ongeluk op onze website gekomen of heb je een hekel aan op jou afgestemde informatie? Laat ze dan uit staan. Hier vind je onze Cookieverklaring en Privacyverklaring.