Soms weet je niet meer hoe je verder kan. Je ziet geen oplossingen. En in je omgeving zijn er geen vrienden of familieleden die je helpen. Dan kan een maatschappelijk werker met je meedenken en je ondersteunen. De Maatschappelijk werker helpt je om je om je eigen kracht terug te vinden zodat je zelf problemen op kan lossen.

Sociale contacten & groepsactiviteiten

Sociale contacten beginnen met het ontmoeten van anderen. Dat kan in onze Huizen van de Wijk in West. Je kunt er meedoen met een activiteit of  een cursus volgen. Voel je je alleen of niet begrepen? Weet je niet zo goed hoe je contact kan leggen? Wij kunnen je op weg helpen.

Ook ziekte, verlies van werk of financiële problemen kunnen effect hebben op je leven. Wij kunnen met je praten en je ondersteunen.

Neem contact op met het maatschappelijk werk voor gratis advies of ondersteuning.
aanmeldformulier
t. 020–6184952
e. aanmelding.amw@combiwel.nl 

Relaties

Soms kan je vastlopen in relaties. Dan is het fijn om met iemand praten waar je je hart kan luchten. Met iemand waarmee je zaken op een rij kan zetten. Iemand die je kunt vertrouwen. Dat kan een maatschappelijk werker zijn.

Het maatschappelijk werk kan je ondersteunen en begeleiden. We bieden ook trainingen aan om je weerbaarheid te vergroten of om beter te leren omgaan met stress.

  • Training Sterk: Voor vrouwen die te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag en beter voor zichzelf willen opkomen. In samenwerking met de Blijfgroep.
  • Training Opkomen voor jezelf: Voor mensen die willen leren om beter voor zichzelf op te komen, en zich meer op hun gemak willen voelen bij andere mensen. In 8 bijeenkomsten.
  • Training Omgaan met stress: Met stress leren omgaan in 4 bijeenkomsten. Voor iedereen van 18 jaar en ouder. In samenwerking met PuntP.
  • Bijeenkomsten Eenzaamheid, nader beschouwd: Het doel van deze informatie bijeenkomst is om inzicht te krijgen in het thema eenzaamheid, en is bedoeld voor alle geïnteresseerde buurtbewoners.

Aandachtsfunctionaris LHBTI
Heb je vragen over je seksuele geaardheid of gender? Is het niet bespreekbaar in je omgeving, bijvoorbeeld door cultuur of religie? Wij zijn er voor je, als je behoefte hebt aan een goed gesprek of adviezen rondom seksuele geaardheid. Combiwel Maatschappelijke Dienstverlening is er ook voor de LHBTI-gemeenschap (Lesbiennes, Homo’s, Biseksuelen, Transgenders en Interseksuelen). We werken hierin samen met de Veilige Haven. Meer weten? Ga naar: https://veiligehavenamsterdam.nl/

Gezondheid

gezondheid man aan tafel met koffie en de krant

Heb jij blijvende gezondheidsbeperkingen? En zoek je passende ondersteuning? Of wil je ook zo lang mogelijk zelfstandig en gezond ouder worden? Maatschappelijk werk geeft advies, ondersteuning op het gebied van welzijn, zorg en andere levensgebieden zoals huisvesting en financiën. We werken hierin nauw samen met verschillende organisaties. Soms is het ook goed om anderen te ontmoeten voor herkenning, troost of steun.

Ondersteuning bij administratie

Heb jij moeite om overzicht te houden op jouw administratie? Vind je het moeilijk om hoofd- en bijzaken te scheiden? We bieden op maat ondersteuning.

Heb je een korte vraag? Bezoek dan een van de inloopspreekuren. Klik hier voor meer informatie

Heb je vaker een korte vraag? Dan heb je misschien langdurig moeite om orde en overzicht te houden. Dan kunnen we je beter helpen via de administratiesalon. Meld je aan met ons vraag- en antwoordformulier of via een inloop. Dan heb je een aanmeldingsgesprek met een medewerker die met jou een plan maakt hoe je weer grip kunt krijgen op je administratie. Ook kunnen wij betrokkenen in je omgeving instrueren en coachen je hierbij te helpen.

Lukt het niet om naar een administratiesalon te komen en ontbreekt het netwerk, dan gaan we met jou op zoek naar een vrijwilliger die regelmatig bij je thuis komt om orde en overzicht op administratie te houden. Zolang er geen vrijwilliger is maakt de medewerker afspraken voor huisbezoek.

Zijn er meerdere vraagstukken naast de administratie dan maakt de medewerker met jou een intensiever plan.

Ben je mantelzorger? En heb je naast de zorg voor je dierbare ook moeite met je administratie en minder mogelijkheid om van huis te gaan? Dan heb je bij ons voorrang in het zoeken naar een passende ondersteuning. Klik hier voor meer informatie

CONTACT

WIST JE DAT …

… de administratiesalon meer is dan hulp bij administratie?
Bij een administratiesalon ontmoet je andere bewoners met dezelfde vraag en ontdek je dat je echt niet de enige bent. En je kunt van elkaar ook tips en trucs leren: Erg stimulerend!

Wil je de beste website ervaring? Accepteer dan onze cookies. Ben je per ongeluk op onze website gekomen of heb je een hekel aan op jou afgestemde informatie? Laat ze dan uit staan. Hier vind je onze Cookieverklaring en Privacyverklaring.