Open hieronder de vraag en lees het antwoord.

Aanmelden voor gratis hulp bij geldproblemen (ook bij schulden) is eenvoudig! Woont u in Amsterdam-West? Dan kunt u terecht bij schuldhulp van Combiwel De Geldcoach. Iedereen kan zich aanmelden, ook met kleine geldproblemen. Wacht niet te lang, een kleine probleem kan snel groot worden! Klik hieronder op de link en maak een afspraak.

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

De schuldhulpverlener van Combiwel De Geldcoach maakt samen met jou een plan om je administratie op orde te brengen of om schulden af te lossen. Ieder plan is anders, het moet bij jou passen. Met onze hulp ga je zelf aan de slag. Soms kun je de schulden snel afbetalen en is je administratie weer op orde. Als dat niet lukt, dan gaan we proberen een regeling te krijgen met hulp van de Kredietbank Amsterdam. Als je actief meewerkt om schulden af te lossen dan ben je na een aantal jaren schuldenvrij.

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

Voor het regelen van gemeentelijke zaken gaat u naar een van de Stadsloketten. Maar bij het Stadsloket in West kunt u nu ook terecht als uw vraag niet voor de gemeente, maar voor een andere instantie is. Verschillende sociale en welzijnsorganisaties werken samen en staan u op woensdag op één plek te woord.

Met of zonder afspraak

U kunt elke woensdag van 9.00 tot 17.00 uur, met of zonder afspraak, langskomen op het Bos en Lommerplein 250. Als u geen afspraak hebt gemaakt, kan het zijn dat u even moet wachten voordat u geholpen wordt.

Als u liever wel een afspraak maakt kunt u bellen met het algemene telefoonnummer van Combiwel De Geldcoach: 020 723 11 50.

Wie zijn daar op woensdagen aanwezig?

De samenwerkende organisaties zijn: de Sociale Verzekeringsbank (SVB), het Centraal Administratiekantoor (CAK) de Belastingdienst en het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV).  Met deze vragen kunt u terecht:

  • Bij de SVB kunt u terecht met vragen over uw AOW, Kinderbijslagwet, Algemene Inkomensvoorziening Ouderen (AIO), Algemene nabestaandenwet (AnW) of uw Persoonsgebonden Budget (PGB).
  • Als u een achterstand hebt in de betaling van uw zorgverzekering, helpt het CAK u met de ‘wanbetalersregeling’.
  • Combiwel ondersteunt u bij vragen over geldzaken (toeslagen, beslagvrije voet, armoedevoorzieningen), budgetadvies (inkomsten en uitgaven), schulden maar ook sociaaljuridisch advies.
  • Het UWV is er voor vragen over WW, WIA, WAO, WAZ, Wazo en Ziektewet. Maar ook voor een Beoordeling Arbeidsvermogen, Aanvraag Wajong 2015, Aanvraag Indicatie Banenafspraak of Aanvraag Advies Beschut Werk.

U kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met het Sociaal Loket:

Wacht niet en maak voor hulp of advies een afspraak met een schuldhulpverlener of een van onze sociaal raadslieden! Wij brengen samen met jou alles in kaart en kijken wat de beste aanpak is voor jouw situatie.

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

Misschien zijn er toeslagen waar je recht op hebt of kun je kwijtschelding aanvragen voor belastingen. En als er beslag is gelegd op uw inkomen dan moet er geld overblijven voor uw vaste lasten en om te kunnen leven. Wacht niet te lang en maak een afspraak met ons voor hulp of advies. Wij kunnen samen met jou uitzoeken waar je recht op hebt. Onze hulp is gratis.

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

Maak een afspraak met een van onze schuldhulpverleners of sociaal raadslieden. Of loop binnen bij een gratis spreekuur of onze  financiële salon. Wij geven hulp en advies bij geldzaken of het op orde brengen van je administratie. We zoeken samen met jou de beste oplossing om problemen niet groter te laten worden. Het is gratis. Wij zijn er voor bewoners van Amsterdam-West.

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

Als je 18 wordt, ben je financieel verantwoordelijk. Er veranderen een aantal dingen. Op de website ‘Wijzer in Geldzaken’ staan 8 dingen die je MOET regelen als je 18 wordt. Open de link:
https://www.wijzeringeldzaken.nl/op-jezelf/8-dingen-die-je-moet-regelen-als-je-18-wordt/

Vragen over geldzaken of heb je geldproblemen en woon je in Amsterdam-West? Wacht niet en maak een afspraak!

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

In West zijn er speciale inloopspreekuren voor jongeren. Daar zitten specialisten van de organisatie Puur Zuid werken. De hulp is gratis. Zij maken samen met jou een plan waar je zelf mee aan de slag gaat. Bij de uitvoering van je plan blijven zij je ondersteunen en adviseren. Wacht niet, kom snel, het lucht op als je de zaken op een rij zet.

Donderdag van 15:00 tot 18:00 uur
’t Landhuis
Gerard Callenburgstraat 38
1055 VC Amsterdam

Maandag in de even weken van 15:00 tot 17:00 uur
Baarsjes: Streetcornerwork West
Witte de Withstraat 26 hs
1057 XX Amsterdam

Dinsdag in de even weken van 15:00 tot 18:00 uur
Westerpark: Jongerencentrum Beuningenplein
Van Beuningenplein 19
1051 VS Amsterdam

Woensdag in de even weken van 15:00 tot 18:00 uur
Oud-West: Jongerencentrum Cremerzz
J.J. Cremerplein 27a
1054 TH Amsterdam

Ja, ben je 18 jaar of ouder en woon je in stadsdeel West, dan kun je bij ons gratis hulp krijgen voor je geldzaken of als je problemen hebt. Samen maken we een plan waar je zelf mee aan de slag kan gaan. Zijn je problemen ingewikkeld? Dan kunnen we voor jou een specialist voor schuldhulp aan jongeren inschakelen. Wacht niet als je vragen over geldzaken hebt! Meld je direct aan. Onze hulp is gratis.

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

Ja, studeer je en woon je in stadsdeel West dan kun je bij ons gratis hulp krijgen voor je geldzaken of als je problemen hebt. We schakelen in overleg met jou een specialist in voor hulp aan jongeren. Deze maakt samen met jou een plan waar je zelf mee aan de slag kan gaan. Wacht niet als je vragen over geldzaken hebt! Meld je direct aan. Onze hulp is gratis.

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

Woon je in Amsterdam-West en heb je problemen met het betalen van de boeken en het schoolgeld voor je kind(eren)? Dan kun je bij Combiwel De Geldcoach terecht voor gratis hulp! Samen met jou kijken we of je recht hebt op extra geld of een voorziening. Wacht niet en maak vandaag nog een afspraak.

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

Ja! Woon je in West en kom je er zelf niet uit? Dan is hulp mogelijk bij het invullen van belastingformulieren. Je kunt ook gratis bij ons terecht voor hulp en advies rond geldvragen of je administratie.

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

Heb je geldproblemen en ben je het overzicht kwijt? Wanneer het niet meer lukt om een budgetplan te maken of betalingsregelingen te treffen, kun je misschien een saneringskrediet aanvragen. Wil je weten of je daarvoor in aanmerking komt en hoe dat gaat? Wij kunnen je gratis adviseren en op weg helpen! Wacht niet en maak snel een afspraak!

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

Wij kunnen namens jou bij de Kredietbank Amsterdam een ‘Minnelijke Schuldsanering’ vragen. Als schuldeisers akkoord gaan komt er dan een ‘minnelijke regeling’ tot stand. Een deel van de schulden vervalt en voor de rest komt er een regeling voor afbetaling. Zo kom je na verloop van tijd van je schulden af. Heb je geldproblemen en/of schulden? Wacht niet langer, maak een afspraak. Onze hulp en advies is gratis.

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

Wanneer het niet lukt een regeling te treffen met schuldeisers, ook niet via ons bij de Kredietbank, dan kun je bij de rechtbank een verzoek doen voor een Wettelijke Schuldsanering Natuurlijk Persoon (WSNP). In dat geval stelt de rechter een bewindvoerder aan. Die beheert dan je rekening en het geld wordt gespaard voor schuldeisers. Wanneer je goed meewerkt krijg u aan het einde van de termijn van de rechter een schone lei en ben je schuldenvrij. Gratis hulp of advies nodig rondom geldzaken of schulden en je woont in Amsterdam-West? Wacht niet en maak snel een afspraak!

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

Dit is bij iedereen anders. Bij de schuldhulpverlening in Amsterdam-West legt de schuldhulpverlener van Combiwel De Geldcoach je vooraf uit wat wij doen én wat je zelf doet. Je speelt namelijk zelf een belangrijke rol en het gaat sneller als je vlot de zaken regelt die nodig zijn. Een traject duurt altijd langer dan je zou willen. Met snel handelen en door je in te zetten kun je het wel enorm versnellen. Wij kunnen je daar gratis bij helpen. Maak een afspraak!

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

Dat verschilt per situatie. Zit je in de officiële schuldsanering, dan wordt een (groot) deel van je vakantiegeld meegenomen als inkomen om je schulden af te lossen, net als je andere inkomsten. Is er nog geen officiële schuldsanering (en is er geen loonbeslag), dan kijk je samen met je schuldhulpverlener van Combiwel De Geldcoach naar de mogelijkheden om met je vakantiegeld een schuld in te lossen. Hulp nodig bij geldzaken en woon je in Amsterdam-West? Maak snel een afspraak!

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

Budgetbeheer of bewindvoering is soms nodig om geldproblemen op te lossen. Bij allebei komt je inkomen op een speciale rekening. Daarmee worden rekeningen betaald. Je krijgt zelf een vast bedrag per maand. Het verschil is, dat bewindvoering wordt aangevraagd via de rechter. Die wijst iemand aan die de (financiële) administratie overneemt. Hulp of advies nodig of geldproblemen en u woont in Amsterdam-West? Wacht niet en spreek snel af met een schuldhulpverlener van Combiwel De Geldcoach.

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

Dat hangt af van je inkomen, de hoogte van je schulden en of je samenwoont met anderen. Voor een 1-persoons huishouden blijft er na betaling vaste lasten en schulden vaak € 50,- per week over om van rond te komen. Voor een gezin kan het wat meer zijn. Het is niet zo dat je met geldproblemen altijd een bewindvoerder via de rechter krijgt. Er zijn ook andere manieren om je schulden af te lossen. Geldproblemen en je woont in Amsterdam-West? Wacht niet, maak een afspraak voor gratis hulp of advies met een schuldhulpverlener van De Geldcoach!

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

Soms is het nodig om via de rechter bewindvoering aan te vragen om geldproblemen op te kunnen lossen. Je gaat hierover in gesprek met de schuldhulpverlener van Combiwel De Geldcoach. Als je niet onder bewindvoering wil staan, maar het is volgens ons de enige oplossing, dan kunnen we je niet goed helpen. Dat kan betekenen dat we de hulp helaas moeten stoppen.

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

Dat hangt af van je inkomen, de hoogte van je schulden en of je samenwoont met anderen. Voor een 1-persoons huishouden blijft er na betaling vaste lasten en schulden vaak € 50,- per week over om van te leven . Voor een gezin kan het wat meer zijn. Het is niet zo dat je met geldproblemen altijd een bewindvoerder via de rechter krijgt. Er zijn ook andere manieren om je schulden af te lossen.

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

De meeste mensen die bij schuldhulpverlening lopen gaan over hun eigen geld via de eigen bankrekening. Er wordt een budgetplan gemaakt met vaste lasten en geld om van te leven. Wat overblijft wordt gereserveerd voor de schuldeisers. Soms besluit de schuldhulpverlener dat het verstandig is om uw geld te laten beheren. Dan worden de vaste lasten betaalt en krijgt u wekelijks geld om van te leven.

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

We maken altijd eerst samen met u een plan. Daarbij kijken we goed naar uw persoonlijke situatie en mogelijkheden. Kijken naar uw bezittingen hoort daar bij. Wat daarmee moet gebeuren wordt samen met u bepaald. Het kan beter zijn uw auto te verkopen, maar die kan ook nodig zijn om geld te kunnen verdienen. Heeft u een eigen huis in bezit? Dan krijgt u een gesprek met het hypotheekteam van de gemeente Amsterdam voor een advies.

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

Voor uw bedrijfsvoering kunt u terecht bij een boekhouder of belastingconsulent. Zij kunnen helpen met een plan om geld te reserveren. Bij ons kunt u terecht voor gratis hulp en advies als er persoonlijke geldproblemen ontstaan door uw BTW aanslagen. We maken dan samen met u een plan om erger te voorkomen of om op tijd de aangifte te kunnen betalen.

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

Krijg je een brief met een ontruimingsdatum en woon je in Amsterdam West? Neem dan DIRECT contact met ons op! Of kom naar ons toe met de brief. Vaak kunnen wij een ontruiming voorkomen. Ook bij huurschuld of betalingsachterstanden is het verstandig SNEL met ons af te spreken. Het is gratis.

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

Amsterdam heeft afspraken met energieleveranciers, zorgverzekeraars en woningcorporaties. Zij geven ons een bericht als je niet op tijd betaald hebt zodat wij je kunnen helpen. Een Vroeg Eropaf medewerker gaat op huisbezoek, als je niet thuis bent krijg je een brief in de bus. Woon je in Amsterdam West en heb je geldproblemen? Maak dan snel een afspraak. Het is gratis.

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

Een verhuizing kan gevolgen hebben voor je schuldhulpverlening, maar dat hoeft niet. Het is belangrijk om de verhuisplannen altijd te bespreken met je hulpverlener. Woon je in Amsterdam West en heb je geldproblemen? Maak dan snel een afspraak. Het is gratis.

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

Woon je in Amsterdam-West, krijg je post van de deurwaarder, maar kun je niet betalen? Dan kunnen wij je gratis helpen! Kom naar ons toe met je post en de brief van de deurwaarder. Wij kijken samen met jou of we iets kunnen regelen. Wacht niet, doe het nu, want geldproblemen worden erger als je niets doet.

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

Ja, we kunnen je gratis helpen! Woon je in Amsterdam-West en krijg je brieven die je niet begrijpt of niet goed kan lezen? Kom dan naar een van onze spreekuren en neem de brieven mee. Wij kijken samen met jou wat er in staat. Wacht niet, doe het nu en voorkom problemen. Zo nodig regelen we een afspraak met een van onze sociaal raadslieden.

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

Heb je een laag inkomen? Dan heb je misschien recht op huurtoeslag. Je huur mag niet te laag en ook niet te hoog zijn. Woon je in Amsterdam-West, dan kunnen wij je advies geven en het uitrekenen. Als blijkt dat je recht hebt op huurtoeslag, dan helpen we met de aanvraag. Kom naar een inloopspreekuur in de buurt of maak een afspraak. Onze hulp is gratis.

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

Heb je een zorgverzekering? Dan heb je recht op zorgtoeslag als je inkomen niet te hoog is. Ook maakt het uit of je met meerdere mensen een huishouden deelt of alleenstaand bent. Woon je in Amsterdam stadsdeel West, dan kunnen we voor je uitrekenen waar je recht op hebt en je helpen met de aanvraag. Kom naar een inloopspreekuur in je buurt of maak een afspraak. Onze hulp is gratis.

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

Of je recht hebt op kinderopvangtoeslag hangt af van de hoogte van je inkomen, het aantal kinderen en de soort opvang. Het aantal gewerkte uren per ouder is ook van invloed. Per kind kun je voor een bepaald aantal uren per maand de toeslag aanvragen. Woon je in stadsdeel West en wil je weten waar je recht op hebt? Maak dan een afspraak met een van onze Sociaal Raadslieden of kom naar een inloopspreekuur in je buurt. Onze hulp is gratis.

Contactgegevens voor het maken van een afspraak.

CONTACT

Staat jouw vraag er niet bij?
Neem dan contact met ons op!
> Klik hier voor ons reactieformulier

ANIMATIE-TIPS

Hulp vragen is rust krijgen

Het kan iedereen overkomen